Er werd met veel spanning naar uitgekeken… Dinsdagavond 1 november zijn de matches bekend gemaakt van Muziek bij de Buren 2022.

Op de zogenaamde ‘matchavond’ kwamen alle deelnemende huiskamers en muzikanten samen om te weten te komen welke koppelingen er gemaakt zijn. Het levert een gevarieerd programma op.

Van 13.00 tot 17.00 uur klinkt op zondag 27 november door heel Vlaardingen muziek. Elke locatie kan dan op drie verschillende momenten een halfuur lang genieten van livemuziek. Van pop tot jazz, van kleinkunst tot rock: vrijwel alle muziekstijlen zijn vertegenwoordigd door de 32 deelnemende acts.

En elke huiskamer heeft zijn eigen charme. Om er een paar uit te lichten: de bewoners van het Hollandiagebouw hebben samen besloten de hal ter beschikking te stellen voor een bijzonder optreden van Avondwinkel. Verder is een bezoek aan het cabarettrio LETTERBAAS aan de Smalle Havenstraat 13 direct te combineren met kunst kijken in de galerie van Har Hensgens. En speelt pop- en rockgroep Small Talk op een plek die voor veel mensen als huiskamer voelt: het ontmoetingscentrum van Pameijer op de Schiedamseweg.

De deelnemende huiskamers zijn verspreid over de wijken Centrum, Oost en Ambacht. Naast tientallen huiskamers, stellen ook andersoortige locaties hun deuren open om ook in hun huiskamersfeer muziek te laten horen. Zo doen ook Museum Vlaardingen, KADE40, bierbrouwerij Vulcaan, de Stadslandbouw, het Pannenkoekenhuis, de Windwijzer en IKC De Bavinck mee aan het festival.